ADANA / POZANTI - Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi

Tarihçe

Zafer SABANCI 1981 yılında Adana İli Seyhan İlçesi Yurt Mahallesinde doğdu. Öğrenimine Ömer HALUK İlkokulunda başladı, ortaokulu ise Sıtkı KULAK Ortaokulunda okudu. Bu arada Yurt Sporda amatör olarak futbol oynadı. Lise öğrenimini ise Adana Baraj Astsubaylık sınıf okulunda tamamladı. 2000 Yılında Jandarma Astsubay Çavuş Rütbesiyle mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı emrine atandı. burada 5 yıl görev yaptıktan sonra 2 Ağustos 2005 Tarihinde Tunceli İli Ovacık kırsalında yürütülen operasyon esnasında Zap Suyu kenarında düşen, silah arkadaşını kurtarmak istediği esnada kendisi de nehre düşerek şehit düşen, Jandarma Kıdemli Çavuş Zafer Sabancı Anısına 2007 yılı şubat ayında Faaliyete giren okulumuz öncelikle Şehit Zafer Sabancı lisesi olarak ve daha sonra 2009 yılında Anadolu lisesine dönüştürülerek şu anki ismi Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yayın: 09.07.2013 - Güncelleme: 30.11.2021 15:23 - Görüntülenme: 4574